(+45) 26 25 55 38 [email protected]

Kreativitet og Fritid

Beboer der er kreativ med ler

Fritiden går med mange forskellige aktiviteter – Vi tilbyder  bl.a. rideundervisning, motion, idræt, naturoplevelser, endags ture og koloniophold m.m..

Dyrehold
Kontakten med dyr prioriteres højt på opholdsstedet for piger og er en fast del af dagligdagen. Heste, hunde og katte, passes og plejes. Formålet er stimulering af sanserne, opleve ansvar, glæde og sammenhold med andre via deltagelse i ride lejer og dyrskue m.m.

Opholdsted for piger med heste

Hestestalden
Hestestalden er til fri afbenyttelse ifølge med en pædagog. Retningslinjer for ophold i stalden og kontakten med hestene er beskrevet og ophængt et synligt sted. Det scoialpædagogiske opholdssted råder over to heste. En rideheste og en mindre ”hyggehest”. Udstyr i form af sadler og andet opbevares i tilknytning til stalden og er nemt at få adgang til. Det er muligt at ordne hestene på et praktisk gangareal i forbindelse med de fire bokse og bag ved staldbygningen er der en ridebane.

Spil og anden aktivitet i bo-huset
Der er mulighed for at spille Wii. Kort og bræt spil opbevares i reol og bruges flittigt. TV har forskellige kanaler med underholdninger og er ligeledes forsynet med adgang til udlejningsfilm.Vi har alt til rådighed i forbindelse med syning. Symaskiner, nål, tråd, sakse, stof, garn m.m. Remedierne opbevares i depot og tages frem ved lejlighed i fællesstuen. Her er der et velegnet bord til formålet.

Udeaktiviteter
I haven ved bo-huset er der opstillet sansegynger i det fjerneste hjørne på græsplænen, side om side med hytte og bålgryde. I sommerhalvåret opstilles badebassin.

Det socialpædagogiske opholdssted har et cykelskur med cykler til alle. Er det dårligt vejer køres der af sted i opholdsstedets lille bus f.eks. til Næstved eller København, på endags tur eller andet udflugtsmål.

Keramikværksted
Keramikværkstedet er til fri afbenyttelse ifølge med den ansvarlige pædagog efter aftale. Ler, glasur og andre råvarer er opbevaret med tydelig afmærket sikkerheds anvisning. Værktøj, drejeskive, ovne og arbejdsborde er placeret rundt i lokalet og udgøre forskellige arbejdspladser, tilpasset forskellige fremstillings teknikker. Alle med god belysning og med omtanke for rigtig arbejdsstilling.

Keramik benyttes som et terapeutisk tilbud til den enkelte. -At  forme og udtrykke sig i ler – stimulere sanserne – giver oplevelse af glæde, stolthed og styrker her igennem selvværd.