(+45) 26 25 55 38 [email protected]

Hvem er vi?

En af Unikas bygninger

Fonden Unika er et socialpædagogisk opholdssted på Sydsjælland for piger med særlige behov, der har brug for støtte i trygge omgivelser.

Vi er et botilbud for unge, der tilbyder et væld af aktiviteter i en fordomsfri hverdag, med fokus på den enkelte og fællesskabet. Her lærer de unge at skabe en sammenhængende hverdag, samt at stå på egne ben fremover.  Hos os er der gode muligheder for både skolegang og erhvervstræning i nærmiljøet, alt efter hvad den enkelte beboer har brug for.

Vores personale er anderkendende og resursefokuseret i tilgangen til den unge, og vi tilbyder tre bo enheder alt efter udviklingstrin på vores familielignende opholdssted på Sjælland, i en idyllisk landsby med udsigt til heste og natur. Her er der også mulighed for masser af udendørs aktiviteter, samt nærvær med vores forskellige kæledyr. 

På vores botilbud for unge piger, får hver beboer, på baggrund af handleplanen fra anbringende kommune, lagt en individuel handlingsplan som tilpasses den enkelte unges ønsker, evner og udviklingsstadie. Herudover tilbyder vi alle pigerne samtaler som en slags terapi, enten som en fast aftale eller aftalt ud fra den enkeltes behov.

Vi går op i at hjælpe den unge, ved at forbedre deres sociale og adfærdsmæssige formåen, samt optimere deres chancer for at kunne leve et selvstændigt voksen liv. Her vil vi også støtte pigerne i at kunne forholde sig til andres forcer og svagheder, og derved fremme deres socialiseringsproces.

Du finder vores familie lignende opholdssted på Sjælland her.